Bijeenkomsten

Hoe blijf je fit als ondernemer?

Lifestyle en voedingscoach Joran Broer heeft simpele oplossingen voor drukke ondernemers.Starterscafé Rotterdam voelt Joran Broer aan de tand aan de hand van zijn quotes

'Als je zo iemand bent die alleen maar natuurlijke suikers eet, hoef je me niet te volgen' ūüėČ


Joran:

De trend is tegenwoordig om emoties aan voedselsoorten te verbinden. Dat is niet erg, alleen stellen we soms eisen aan onze voeding die niets met gezondheid te maken hebben.


Zoals bijvoorbeeld 'natuurlijke' suikers. Voor je lichaam zijn alle suikers hetzelfde, het maakt dus niet uit welke suiker je gebruikt voor je gewicht of gezondheid.


Bij food bloggers zie je de tendens om extremen op te zoeken. Ik bewandel de middenweg en heb een 'hands on' aanpak; wat is bewezen en wat werkt voor jou.'Door mijn wedstrijdervaring met deze sporten ontdekte ik welk effect goede voeding heeft op je prestaties'.


Ondernemers zijn altijd aan het werk. Hun belangrijkste doel is meestal geld verdienen, en hun tijd vullen ze dan ook met zaken die geld opleveren.

Nu is uit onderzoek is gebleken dat als je fysiek en mentaal fit bent je productiviteit met 30% verhoogd wordt.


Als ondernemer loont het dus zeker om tijd te besteden aan je gezondheid en welzijn. Je wordt er energieker en optimistischer van en kunt meer aan.


Daarbij kun je ook afstemmen op jouw lifestyle. Je hoeft bijvoorbeeld niet perse te ontbijten voor een gezond gewicht. Eet rond 12.00 een gezonde maaltijd of zakenlunch met volkoren granen, fruit, smoothie, eiwitrijke zuivel of eieren en goede vetten zoals olijfolie, avocado of noten. En bedenk; alles waar je je tanden in zet levert de meeste verzadiging.'Ik heb veel mensen onder begeleiding die elke dag wijn drinken of chocola eten en toch afvallen.'


Het is belangrijk is om eten op waarde te schatten. Focus je op calorie waarde of genots-/emotionele waarde? De keuze waar jij het meest blij van wordt is een belangrijke factor in het samenstellen van een voedingsschema.

Je hoeft niet te laten wat je heel graag eet, maar je moet wel compenseren.


Ook belangrijk; hoe graag wil jij je doelen bereiken? Wat heb je ervoor over? Dat is een afweging die je moet maken.'Als je doet wat je leuk vind, hoef je nooit te werken. Als je 40 uur lang Candy Crush of FIFA kan spelen, kan je ook 40 uur lang werk doen wat je leuk vind.'


Ik heb het mooiste beroep ter wereld. Ik help mensen gezonder en fitter te worden. Ook een koffie afspraak met een mogelijke client vind ik leuk. Ik ben altijd nieuwsgierig naar mensen en hun verhaal. En als mijn cli√ęnten hun doel bereiken geeft me dat veel voldoening en krijg ik daar energie van.


Een eigen bedrijf hebben bevalt me goed. Elk aspect daarvan heb ik zelf in de hand; ook de administratie, boekhouding, social media etc. Ik doe dat met plezier omdat het mìjn bedrijf is.


Ik ben voor mezelf begonnen omdat ik op de fiets naar mijn werk wilde ipv elke dag uren in de file. Dat was spannend. Klanten werven, de eerste maand 1, volgende maand 5, na drie maanden 20 etc.


Ik heb iedereen opgezocht die wat met voeding te maken heeft en ben gaan praten en daarmee dus netwerken. Ik ben nieuwsgierig en leergierig, ik wil mensen leren kennen. Dat is mijn grootste drijfveer, niet klanten binnenhalen.'Wat ons als mens speciaal maakt is niet wélk succes we willen bereiken. Het is wat we bereid zijn te doén om dat succes te bereiken.'


De inspiratie voor deze quote kwam van een cli√ęnt. Hij wilde elke dag wijn drinken, chocolade eten, niet sporten en toch fit en slank zijn. En dat willen we eigenlijk allemaal, toch?


Mensen hebben vaak geen beeld van wat er nodig is om tot een resultaat te komen. Iets is pas de moeite waard als je er echt moeite voor wilt doen. Hoe GRAAG wil je iets? Het eindresultaat is mooi maar dat moet niet alleen het doel zijn. Plezier hebben in de weg er naartoe is minstens zo belangrijk.Voedingsadvies Broer een di√ętistenpraktijk waarbij jij op de eerste plaats komt. Optimale resultaten, geen honger lijden en bovenal: Eten leuk houden. Met deze methode heb ik al honderden mensen geholpen met het bereiken van hun doelstellingen.Recente blogposts

Starterscaf√© Rotterdam is mede mogelijk gemaakt door  

Starterscaf√© Rotterdam is mede mogelijk gemaakt door  

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Instagram Icon

Centrale Bibliotheek, ingang theater

Hoogstraat 110   3011 PV Rotterdam

info@starterscaferotterdam.nl

¬© 2020 Starterscaf√© Rotterdam