Bijeenkomsten

Art of the deal

Je zaken op orde hebben als ondernemer, hoe doe je dat?

Jurist Quincy Vermeulen weet daar alles van.De juridische kennis is bij de gemiddelde Nederlander nihil, daardoor ontstaan er vaak aannames op basis van de bekende onderbuik of een ongegrond rechtsgevoel. Ondernemers kunnen hierdoor voor vervelende situaties komen te staan.

Startende ondernemer

Vrienden met een 'foute' bekeuring, buren die verkeerde tegels geleverd kregen, onderhandelingen over schadevergoedingen; jurist Quincy Vermeulen startte drie jaar geleden zijn bedrijf Leqal Advice nadat de hulpvragen uit zijn omgeving wat uit de hand begonnen te lopen.

Ondertussen zijn de 'kleine zaken' in de afgelopen jaren uitgegroeid tot wat grotere en gecompliceerdere zaken voor particulieren en ondernemers, zzp en mkb. 


Waarom juridisch advies voor (startende) ondernemers?

Stel twee mensen starten een bedrijf. Ze hebben hetzelfde doel voor ogen, maar gaandeweg blijken ze verschillende ideeën te hebben over hoe ze hun doel willen bereiken. En na een jaar met veel tijds- en energie investeringen besluiten ze uit elkaar te gaan. Hoe gaan ze geld en goederen verdelen als daar vooraf geen afspraken over gemaakt zijn?


Bedrijven die niet betalen, hoe voorkom je dat?

Belangrijk voor elke ondernemer zijn goede algemene voorwaarden. Samen met een opdrachtbevestiging (op een klantvriendelijke manier opgesteld!) kunnen die jouw als ondernemer veel ellende besparen.


Een voorbeeld uit de horeca: met je algemene voorwaarden kun je je aansprakelijkheid indekken als een leverancier niet (op tijd) levert waardoor jij extra kosten hebt bij een catering of feest. Met je algemene voorwaarden kun je dit regelen.


Betalingstermijn

Ook jouw betalingstermijn staat in je algemene voorwaarden. De officiële betalingstermijn door de overheid opgesteld is 60 dagen, maar dat is een richtlijn. Jouw algemene voorwaarden en opdrachtbevestiging zijn in beginsel leidend.


Maar het belangrijkste effect van deze overeenkomsten is dat het preventief werkt. Je geeft daarmee het signaal naar je klant/opdrachtgever dat jij je zaakjes voor elkaar hebt.


Over Leqal Advice

Wij procederen vrijwel nooit maar schikken bij een conflict. Bij ons bepaalt de cliënt de schikking. Veel rechtsbijstandsverzekeringen hebben als nadeel dat zij bij conflicten kunnen beslissen om een zaak te beëindigen, hun advies is leidend terwijl er vaak veel meer uit te halen valt.


Wij bemiddelen bij conflicten en geschillen en nemen ook het contact over met de andere partij bij geschillen. Bij ons staan de belangen van de cliënt altijd centraal.Leqal Advice heeft ervaring met het adviseren van startende ondernemingen. Naast onze eigen onderneming hebben we voor veel andere startende ondernemers de aansprakelijkheid mogen indekken en hiermee een voorsprong op de concurrentie kunnen creëren. Naast het op weg helpen van startende ondernemingen vinden wij het een uitdaging om ons te verdiepen in elk detail van de onderneming.


Recente blogposts

Starterscafé Rotterdam is mede mogelijk gemaakt door  

Starterscafé Rotterdam is mede mogelijk gemaakt door  

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Instagram Icon

Centrale Bibliotheek, ingang theater

Hoogstraat 110   3011 PV Rotterdam

info@starterscaferotterdam.nl

© 2020 Starterscafé Rotterdam